Effect of gibberellic acid on the growth and development of banana fruit (Muse AAA), in Uraba
Efecto del ácido giberelico sobre el crecimiento y desarrollo del fruto de Banano (Musa AAA), en Urabá
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Show authors biography
To evaluate the effect of gibberelic acid (GA) on banana production, different levels (0.0, 50, 100 and 150 mg L -1) of RizUp SL ® (4% GA) at three different times (F 30 leaf, floral differentiation and belloteo) on plants of cultivar Gran Enano were evaluated. A 3 x 4 factorial randomized block design with three replicates for treatment was used. The results showed that foliar sprays of GA do not have any effect on the variables cluster weight, raceme weight net profitable fruit and instead higher levels of GA induce a reduction in fruit size.
Article visits 2233 | PDF visits
Downloads
- Azcón, J. y Talón, M. 1996. Fisiología y Bioquímica Vegetal. McGraw-Hill, Madrid, p.306-314; 456-460
- Mejía, G. 1997. Plan de investigación Cenibanano siglo XXI. Bananos & Plátanos: con el mayor entorno ambiental. COMINPU, Bogotá, p.2
- Rojas, M. 1993. Fisiología Vegetal Aplicada. Mc Graw-Hill, México, p.181; 189- 190 Salisbury, F. y Ross, C. 1994. Fisiología Vegetal. Iberoamericana, México, p. 395-420
- Sandoval, J. 1998. Evaluación del ácido giberélico para estimular el crecimiento de plantas de banano (Musa AAA) con sofocamiento foliar. Observaciones sobre su efecto en el desarrollo del fruto.
- Sierra, L. 1993. El cultivo del banano, producción y comercio. Gráficas Olímpicas, Pereira, p.93-100
- Soto, M. 1995. Bananos, cultivo y comercialización. LIL, Costa Rica, p.21; 59-91
- Weaver, R. 1987. Reguladores del crecimiento de las plantas en la agricultura. Trillas, México, p.249- 421